російські судна не пускатимуть до портів ЄС з 8 квітня 2023 року

російські судна не пускатимуть до портів ЄС з 8 квітня 2023 року

Укрінформ
Нові санкції Євросоюзу забороняють суднам, сертифікованим російським морським регістром судноплавства, заходити до портів та шлюзів держав-членів ЄС після 8 квітня 2023 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Транспортного департаменту Естонії.

Обґрунтовано це рішення тим, що 7 жовтня Рада Європейського союзу прийняла постанову у зв'язку з військовою діяльністю росії в Україні, згідно з якою запроваджуються додаткові обмежувальні заходи для суден, які перебувають у російському морському регістрі судноплавства.

Усі свідоцтва, видані Російським морським регістром від імені держави-члена ЄС до 7 жовтня 2022 року, мають бути анульовані, а їхня дія призупинена до 8 квітня 2023 року відповідною державою ЄС.

Читайте також: У Британії заарештували бізнесмена, що допомогав Дерипасці обходити санкції США

Держави-члени, які уповноважили Російський морський регістр повністю або частково проводити перевірки та огляди, пов'язані з виданими згідно із законом свідоцтвами, а також за необхідності видавати або оновлювати відповідні свідоцтва, мають відкликати ці доручення до 5 січня 2023 року.

До відкликання зазначених повноважень держави-члени ЄС не повинні дозволяти Російському морському регістру виконувати чи делегувати йому завдання, які можуть виконувати визнані Євросоюзом організації відповідно до приписів з морської безпеки, у тому числі проводити перевірки та огляди, пов'язані з виданими законними свідоцтвами, а також видавати, схвалювати чи оновлювати відповідні свідоцтва.

Департамент поліції та прикордонної охорони перевірятимуть, чи сертифіковано судно Російським морським регістром, чи ні, і не допускатиме судна у внутрішнє море (з метою бункерування), а також до портів, якщо з'ясується, що судно сертифіковане Російським морським регістром.

Читайте також: Галущенко закликав світ терміново ввести санкції проти російської атомної галузі

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз 6 жовтня ухвалив восьмий пакет санкцій проти росії через спробу незаконної анексії Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-