путін підписав закон про спецзаходи в економіці для забезпечення армії

путін підписав закон про спецзаходи в економіці для забезпечення армії

Укрінформ
президент росії володимир путін підписав закон, який дозволяє уряду запроваджувати спеціальні заходи у сфері економіки для забезпечення збройних сил росії при проведенні «контртерористичних та інших операцій» за межами країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

За новим законом, юридичні особи в росії не зможуть відмовлятися від укладання контрактів у рамках держзакупівель або держоборонзамовлення, коли ці контракти стосуються проведення цих операцій. Також російський уряд зможе встановлювати особливе «правове регулювання трудових відносин в окремих організаціях», яке дозволить переробки, роботу вночі, у вихідні та святкові дні.

При цьому російський уряд отримав право на тимчасове розконсервування мобілізаційних потужностей та об'єктів та право на розбронювання матеріальних цінностей державного резерву.

Читайте також: У росії знову розширили перелік «іноагентів» - путін підписав закон

Законопроект про спеціальні заходи в економіці було розроблено російським урядом та внесено до держдуми 30 червня. дума ухвалила закон 6 липня, а через два дні його схвалила рада федерації.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення. Демократичні країни приймають санкції проти росії, що негативно позначається на російській економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-