У росії знову розширили перелік «іноагентів» - путін підписав закон

У росії знову розширили перелік «іноагентів» - путін підписав закон

Укрінформ
Президент росії володимир путін підписав закон про «іноземних агентів», раніше ухвалений держдумою і схвалений радою федерації, який узагальнює, доповнює чинне законодавство у цій сфері та розширює можливості його застосування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Закон дозволить оголошувати «іноземними агентами» не лише тих, хто отримує підтримку з-за кордону, а й просто перебуває «під іноземним впливом в інших формах», не отримуючи іноземного фінансування.

«Іноагентам», згідно із законом, заборонять викладати у державних школах та вишах, вести творчу діяльність за рахунок бюджету, брати участь у закупівлях за державними контрактами, проводити екологічну експертизу.

Читайте також: У росії оголосили іноагентами Каспарова і Ходорковського

Окрім цього, закон запроваджує поняття «фізичних осіб, афілійованих з іноземними агентами». До них належать засновники, керівники, учасники або працівники організацій, оголошених «іноагентами».

Для «афілійованих осіб» створять окремий реєстр, а чотири вже наявні реєстри об'єднають в один. Закон набуде чинності з 1 грудня.

Новий закон держдума ухвалила 29 червня, рада федерації схвалила його 8 липня.

Читайте також: росія оголосила іноагентами Моргенштерна та двох соратників Навального

Також 14 липня путін підписав закон про створення державної бази даних екстремістських матеріалів. Серед іншого передбачається також ведення реєстру відомостей про осіб, причетних до діяльності екстремістських та терористичних організацій.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. При цьому кремлівський режим посилює репресії й всередині росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-