Глава оборонного комітету Бундестагу вважає, що Німеччина мало робить для України

Глава оборонного комітету Бундестагу вважає, що Німеччина мало робить для України

Укрінформ
Німеччина має більше та швидше допомагати зброєю Україні, інакше сама зіткнеться з наслідками.

Про це написала голова комітету з оборони німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман у Твіттері, передає Укрінформ.

«Якщо ми й надалі будемо так мало робити в справах України, то нам доведеться відповідати за історично важливі проблеми… Якщо програє Україна, програє Європа», - написала політик.

За її словами, жодним чином не можна продовжувати діяти стосовно України так, як це відбувається зараз. Штрак-Циммерман очікує чіткого керівництва та відповідних дій від відомства федерального канцлера, яке поки «нічого не робить».

Генеральний інспектор Бундесверу Еберхард Цорн думає лише про німецьку армію, і це його робота, «але це відверто недалекоглядно з огляду на Україну та наслідки для Німеччини та Європи», заявила голова комітету. Вона висловила думку про необхідність створення посади нейтрального координатора з питань постачання озброєнь.

Читайте також: МЗС: Рішення Канади передати турбіну для Nord Stream зміцнить почуття безкарності росії

Штрак-Циммерман, яка є членом Вільної демократичної партії, що входить до правлячої коаліції, від самого початку війни почала активно обстоювати ідею постачання зброї Україні, хоча до 24 лютого займала іншу позицію. Наразі голова комітету з оборони німецького Бундестагу є одним з основних адвокатів надання нашій державі озброєнь.

Fabian Sommer / dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-