Санду відповіла на претензії лаврова: Не бачу зв'язку між російським газом і рухом Молдови до ЄС

Санду відповіла на претензії лаврова: Не бачу зв'язку між російським газом і рухом Молдови до ЄС

Укрінформ
Президент Молдови Мая Санду не бачить зв'язку між постачанням газу з рф і наміром країни отримати статус кандидата Євросоюзу.

Як повідомляє Укрінформ, про це вона повідомила в ефірі каналу TV8.

«Не бачу зв'язку між постачанням газу та нашим наміром отримати статус кандидата. Ми говорили про те, що ми давно цього хотіли, багато років заявляли про це, ми взяли на себе зобов'язання подати заявку на членство в Європейському Союзі. Так, ми не припускали, що це станеться у такій ситуації, але це різні речі. Щодо контракту з Газпромом, ми платимо за своє споживання і, до речі, платимо дуже великі суми, тому немає жодного зв'язку. Є країни-члени ЄС, які мають контракти з Газпромом, тому тут немає жодного зв'язку. Республіка Молдова – незалежна, суверенна країна», - сказала Санду.

Читайте також: Глава парламенту Молдови хоче обговорити можливість виходу з СНД

Вона також додала, що зараз Молдова підтримує «мінімальний» зв'язок із росією, а контакти між країнами здійснюються на рівні послів.

«Я б сказала, спілкування мінімальне, на рівні послів. Є наш посол у москві, який іноді надсилає повідомлення, і посол рф у Кишиневі, якого іноді викликають до Міністерства закордонних справ, щоб наша влада могла надіслати певні повідомлення», - сказала Санду.

Читайте також: Україна має якнайшвидше отримати статус кандидата в ЄС - президент Румунії

Раніше лавров звинуватив владу Молдови у «споживчому підході», нібито Кишинів намагається отримати якнайбільше переваг у питаннях постачання газу та діяльності в СНД, але при цьому «загрожує» увійти до ЄС та розірвати зв'язки з москвою.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня посла росії в Молдові Олега Васнєцова вдруге за три дні викликали до Міністерства закордонних справ та євроінтеграції (МІДЕІ) через слова російського генерала про намір «отримати ще один вихід на Придністров'я».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-