Глава парламенту Молдови хоче обговорити можливість виходу з СНД

Глава парламенту Молдови хоче обговорити можливість виходу з СНД

Укрінформ
Голова парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що після закінчення війни в Україні влада має вирішити, чи варто країні залишатися у складі Співдружності незалежних держав (СНД).

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Newsmaker.

Гросу заявив, що в нинішній ситуації влада країни «не бачить необхідності» брати участь у заходах у рамках СНД.

«Ми маємо провести захід у Кишиневі (у рамках СНД – ред.) на тему сільського господарства. Я попросив колег повідомити секретаріату організації, що не бачимо, як це можна зробити, поки в нашому регіоні йде війна», — сказав він.

На думку голови парламенту, після закінчення війни в Україні влада країни має вирішити, чи залишатися Молдові у складі організації.

«Чи продовжимо бути частиною цієї організації, чи ні, я думаю, що тут треба провести політичну дискусію. Це ми повинні зробити після того, як усе заспокоїться і закінчиться війна, і ухвалити рішення, тому що ми маємо дуже ретельно розрахувати, які плюси та мінуси», - сказав Гросу.

Спікер також нагадав, що росія запровадила ембарго на молдавську продукцію, і це, за його словами, було «уроком для наших виробників», які знайшли інші ринки збуту своєї продукції. Він наголосив, що зараз 70% товарів Молдова експортує до ЄС.

Читайте також: Глави МЗС України і Молдови обговорили питання безпеки та протидію російській пропаганді

У березні після подачі заявки на вступ до ЄС президент Молдови Мая Санду заявила, що влада обере слушний момент для виходу Молдови з СНД, «коли досягнемо достатнього прогресу на європейському шляху».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-