Війна росії в Україні створила глобальне провалля у сфері прав людини – Блінкен

Війна росії в Україні створила глобальне провалля у сфері прав людини – Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що звіряча війна росії в Україні створила величезне, глобальне провалля у сфері дотримання прав людини, особливо після викриття фактів воєнних злочинів росіян в українських містах.

Про це він сказав у вівторок під час презентації Звіту про дотримання прав людини у країнах за 2021 рік, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це стало особливо актуальним упродовж останніх тижнів, коли російські війська були відкинуті від міст, які вони окупували або оточували, і з’являється дедалі більше доказів їх масштабних звірств», – зауважив глава дипломатичного відомства США.

Читайте також: Блінкен закликав Індію визначитися зі ставленням до росії

У цьому контексті він навів кілька фактів про те, як в українських містах знаходили тіла людей із зав’язаними руками, як були розбомблені театри, вокзали, житлові висотки, де перебували мирні люди. Крім того, він нагадав про зґвалтованих жінок і дівчат, а також мирних жителів, які помирали від голоду й морозів.

«У відповідь на це народи та уряди в кожному регіоні виступають із засудженням та закликають притягнути винних до відповідальності», – наголосив державний секретар США.

Читайте також: Війна путіна перетворила росію на міжнародного вигнанця - Байден

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати висловили готовність допомогти міжнародній команді експертів задокументувати воєнні злочини росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-