Захід стримає зростання цін на нафту на тлі агресії РФ – Байден

Захід стримає зростання цін на нафту на тлі агресії РФ – Байден

Укрінформ
США і союзники звільнять 60 мільйонів барелів нафти, щоби втримати ціни на пальне та нафтопродукти на глобальному енергетичному ринку, який зазнав негативного цінового впливу через російську агресію.

Про це заявив президент США Джо Байден під час виступу перед Конгресом у вівторок зі щорічною промовою «Про стан справ у країні», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вторгнення російського диктатора в чужу країну коштувало певної ціни всьому світові»,- зазначив Байден.

Обмеження енергопоставок із РФ, а також суворі санкції проти російської економіки завдають шкоди, в тому числі західним державам. У цьому зв’язку президент США наголосив, що використає всі наявні інструменти для пом’якшення цього впливу.

«Сьогодні я можу анонсувати, що Сполучені Штати опрацювали разом з 30 іншими країнами можливість звільнити 60 мільйонів барелів нафти з резервів по всьому світу. Америка очолить ці зусилля, звільнивши 30 мільйонів барелів із власних стратегічних резервів. І ми готові зробити більше, якщо в цьому виникне потреба»,- заявив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, серед потужних санкцій, введених США, ЄС та іншими країнами, опинилися російські газові й нафтові гіганти. Крім того, був повністю зупинений проєкт російського газопроводу Nord Stream 2, прокладений дном Балтійського моря до Німеччини.

Фото: politico.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-