У Британії вперше за чотири місяці - понад 10 тисяч COVID-випадків за добу

У Британії вперше за чотири місяці - понад 10 тисяч COVID-випадків за добу

Укрінформ
У Великій Британії зафіксували понад 10 тис. випадків коронавірусу за добу вперше за чотири місяці в результаті поширення нового штаму Delta.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.

За даними уряду, за останні 24 години було зареєстровано 11 007 випадків. Це найвищий щоденний показник з 19 лютого, коли було зареєстровано 12 027 випадків захворювання.

Головний медичний радник уряду професор Кріс Вітт зазначив, що масштаб нинішнього спалаху "все ще невизначений", але він "точно призведе до подальших госпіталізацій і, на жаль, поза сумнівом, приведе до нових смертей".

Як пише агентство, щоденні випадки захворювання доволі різко зросли за останні кілька тижнів, раніше вони коливалися біля позначки 2 тисячі.

Читайте також: В Індонезії - новий сплеск коронавірусу, ВООЗ закликає посилити карантин

Наразі штам Delta, який був вперше виявлений в Індії і вважається більш заразним за попередній домінуючий штам, становить близько 95% всіх нових випадків у Британії. Більшість нових підтверджених випадків виявили у молодих вікових групах, які ще не отримали вакцини від COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Метт Хенкок підтвердив, що з п'ятниці впровадження вакцин в Британії буде поширюватися на всіх дорослих старше 18 років.

Поширення штаму Delta змінило плани уряду щодо скасування решти обмежень на соціальні контакти в Англії, починаючи з наступного тижня.

Читайте також: В Індії вперше виявили «зелений грибок» у пацієнта з коронавірусом

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 18 червня зафіксували 178 201 262 випадки зараження коронавірусом.

Зокрема виявлено 3 857 872 смерті, одужали 162 705 347 осіб.

Лідерами за кількістю випадків COVID-19 залишаються США (34 377 592), Індія (29 762 793) та Бразилія (17 704 041).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-