В Індонезії - новий сплеск коронавірусу, ВООЗ закликає посилити карантин

В Індонезії - новий сплеск коронавірусу, ВООЗ закликає посилити карантин

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликала Індонезію посилити карантинні обмеження на тлі нової хвилі коронавірусних інфекцій, викликаної поширенням нових варіантів коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.

У своєму звіті про ситуацію в країні ВООЗ зазначила, що різке збільшення рівня хворих в лікарнях в Індонезії є головною проблемою та необхідністю застосування жорсткіших заходів у галузі охорони здоров'я та соціальних питань, включаючи широкомасштабні соціальні обмеження.

Читайте також: Для в’їзду в Україну іноземцям відтепер потрібне страхування від COVID

"У зв'язку зі збільшенням передачі вірусу через різні варіанти, що викликають занепокоєння, необхідні термінові заходи для стримування ситуації в багатьох провінціях", - йдеться у повідомленні.

Представники органів охорони здоров’я Індонезії заявляють, що виявили варіант Delta у Джакарті, Центральній Яві та Східній Яві. Окрім того, вони зафіксували три із чотирьох «варіантів, що викликають занепокоєння», визначених ВООЗ.

Зазначається, що цього тижня спостерігається сплеск заражень в провінціях Джакарти, Бантена, Східної, Західної та Центральної Яви, Джок’якарти. Всі вони розташовані на острові Ява, найбільш густонаселеному з понад 17 тис. островів Індонезії.

Читайте також: У Франції дозволили не носити маски на вулицях

З початку пандемії Індонезія повідомила про понад 1,9 мільйона випадків коронавірусу та 53 700 смертей, що є найбільшим числом жертв у Південно-Східній Азії. Вважається, що ці цифри недооцінені через відсутність широкого тестування населення.

За минулу добу в країні зафіксували понад 12 600 нових випадків зараження.

За даними уряду, в столиці країни Джакарті кількість зайнятих лікарняних ліжок на цьому тижні зросла до 75% з 45% минулого тижня.

Читайте також: В Індії вперше виявили «зелений грибок» у пацієнта з коронавірусом

У цьому зв’язку президент Індонезії наказав владі прискорити кампанію вакцинації в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-