У Сирії починають прийом заяв від кандидатів у президенти

У Сирії починають прийом заяв від кандидатів у президенти

Укрінформ
З 19 квітня в Сирії починається прийом заяв від кандидатів на посаду президента - вибори глави держави призначені на 26 травня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на агентство САНА.

Відповідну інформацію оприлюднив спікер Народної ради (парламенту) Сирії Хаммуда Саббаг. Він оголосив про початок прийому заяв від кандидатів на посаду президента, починаючи з завтрашнього дня, 19 квітня.

Виступаючи на екстреному засіданні парламенту Саббаг підкреслив, що Вищий конституційний суд прийматиме заяви протягом десяти днів - до кінця середи, 28 квітня.

Зазначається, що сирійці, які проживають за кордоном, можуть проголосувати 20 травня, тоді як вибори в самій Сирії призначені на 26 травня.

Читайте також: Брюссельська конференція по Сирії зібрала €5,3 мільярда допомоги

Як відомо, збройний і політичний конфлікт у Сирії почався в березні 2011 року. Режим Башара Асада розгорнув жорстокі репресії проти населення країни. У конфлікт активно втручаються зовнішні сили, зокрема, Туреччина і Росія, при цьому російська авіація проводить системні бомбардування сирійських міст.

Резолюція РБ ООН 2254 передбачає процес політичного врегулювання в Сирії, в тому числі проведення вільних і справедливих виборів - відповідно до нової конституції під егідою і наглядом Організації Об'єднаних Націй.

Фото: FNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-