У Відні локдаун продовжили до 2 травня

У Відні локдаун продовжили до 2 травня

Укрінформ
Влада столиці Австрії прийняла рішення про продовження до 2 травня жорсткого локдану.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив віденський бургомістр Міхаель Людвіг.

"Мною було прийнято рішення про продовження дії заходів зі захисту населення Відня до 2 травня", - заявив він.

За словами очільника Відня, таке рішення прийнято з огляду на "агресивне" поширення коронавірусу, передусім, його "британської" мутації, у столиці. На цьому тлі спостерігається все більше завантаження відділень інтенсивної терапії – щодня в "інтенсивку" потраплять 2-5 пацієнтів. Наразі у відділеннях інтенсивної терапії у Відні перебувають 245 COVID-хворих – найбільше з початку пандемії.

Жорсткий локдаун у Відні, а також ще двох землях на сході країни – Нижній Австрії та Бургенланді – почав діяти 1 квітня. Спочатку планувалося, що він буде лише протягом пасхальних свят, до 6 квітня. Втім, пізніше карантин було продовжено у цих трьох землях до 18 квітня. Керівництво Нижньої Австрії вже також повідомило, що продовжує локдаун до 2 травня. Влада Бургенланду поки не прийняла такого рішення, оцінюючи ситуацію.

Читайте також: Локдаун у Німеччині: уряд тепер зможе запустити «екстрене гальмування»

Таким чином, до 2 травня у Відні (а також у Нижній Австрії) діятиме цілодобове обмеження виходу з дому. Залишати помешкання можна лише з визначених причин, як, наприклад, для закупівлі продуктів, надання допомоги іншим, контакту з однією рідною людиною, вигулу домашніх тварин або "для фізичного чи психічного відпочинку". На решті території Австрії обмеження виходу з дому діє лише у вечірній та нічний час.

Крім того, продовжують залишатися закритими магазини за винятком супермаркетів, які мають продавати лише продовольчі товари. Також закриті й заклади сфери послуг, де передбачено фізичний контакт (перукарні, салони краси тощо), а також музеї та зоопарки. Навчання у школах Відня проходитиме дистанційно щонайменше до 25 квітня.

Щодо ресторанів та готелів, які залишаються закритими по усій Австрії від листопада 2020 року, то їх відкриття відбудеться не раніше травня 2021 року. Те ж саме стосується і закладів культури, спорту та туризму.

Протягом минулої доби у майже 9-мільйонній Австрії було виявлено понад 2300 нових випадків захворювання на коронавірус. У лікарнях перебувають майже 2,4 тис. COVID-хворих, 599 з них – у відділеннях інтенсивної терапії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-