Локдаун у Німеччині: уряд тепер зможе запустити «екстрене гальмування»

Локдаун у Німеччині: уряд тепер зможе запустити «екстрене гальмування»

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини ухвалив внесення поправок у 4-й Закон про захист від інфекцій, згідно з яким зможе запускати загальнонаціональне «екстрене гальмування» у разі перевищення рівня захворюваності.

Про це поінформувала глава уряду Ангела Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головне в цьому доповненні полягає в тому, що ми запроваджуємо «гальмування» в цілому по країні, уніфіковане та автоматично», - пояснила канцлер.

За маркер взято показник 100 нових інфікувань на 100 тисяч населення. В землях, де ситуація краща, уряди можуть самі вирішувати стратегію протиепідемічних обмежень.

Центральний уряд мотивував своє рішення тим, що федеральні землі «часто не можуть змусити себе» запровадити рішення, схвалене всіма 16 прем’єрами разом із канцлером в березні, та не запроваджують локдауни, коли потрібно.

Згідно з вимогою «гальмування», регіони з захворюваністю понад 100 осіб на 100 тис. населення мають, серед іншого, запровадити нічну комендантську годину з 21:00 до 5:00 ранку протягом тижня. Магазини, які не обслуговують щоденні потреби, повинні знову закритись. Відкриття закладів культури та дозвілля, таких як театри, музеї чи зоопарки, туризм заборонено. Школи та дитсадки мають припинити зайняття, якщо захворюваність перевищує 200 осіб на 100 тис.

Читайте також: В Єврокомісії прокоментували намір Німеччини виробляти Sputnik V

Постанову уряду ще мають проголосувати Бундестаг і Бундесрат. У разі ухвалення, поправки до закону застосовуватимуться лише на час визначення Бундестагом епідемічної ситуації національного значення. Наразі це - до 30 червня.

Меркель підкреслила, що «третя хвиля пандемії міцно утримує країну».

За даними Інституту Роберта Коха, загальна кількість захворілих з початку пандемії перетнула позначку 3 млн і сягнула 3 220 323. Зокрема, за останню добу в ФРН було підтверджено 10 810 нових випадків інфікування. Померло загалом через COVID-19 78 746 людей, у тому числі 141 – за останню добу.

У світі станом на ранок 13 квітня зафіксували 137 265 460 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-