Силовики стягують до Мінська спецтехніку - готуються до Дня Волі

Силовики стягують до Мінська спецтехніку - готуються до Дня Волі

Фото
Укрінформ
У Мінську весь день 25 березня, в національне білоруське свято День Волі, силові структури звозять військову і спецтехніку, а також живу силу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радыё Свабода.

«З ранку до Мінська звозять військову техніку та автозаки, вулиці патрулюють міліція і «люди в цивільному». Уранці 25 березня масових акцій протесту не було», - йдеться у повідомленні.

Біля резиденції Олександра Лукашенка на проспекті Перемоги розміщені водомети. Видання також публікує фотографії спецтехніки, розміщеної в місті.

Як повідомлялося сьогодні раніше, Литва, Латвія, Естонія на знак солідарності з білоруським народом, який відзначає День Волі, на підтримку його демократичних прагнень і у відповідь на репресії білоруського режиму внесли в національні санкційні списки ще 118 представників білоруського режиму.

Екскандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська закликала білорусів 25 березня, у День Волі, почати нову хвилю протестів проти режиму Олександра Лукашенка.

У Білорусі з серпня 2020 тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Лукашенко.

Читайте також: Міжнародну правозахисну платформу для Білорусі підтримали 19 країн

Режим застосовує проти демонстрантів жорсткі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Читайте також: У Білорусі вже майже 300 політв'язнів - правозахисники

Паралельно з акціями протесту проходять мітинги, процесії, організовані чинною владою.

День Волі (Дзень Волі), також День Незалежності - білоруське свято, річниця проголошення незалежності першої національної держави, Білоруської Народної Республіки, у 1918 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-