Столтенберг пояснив, чому НАТО не ухвалювало рішень про Nord Stream 2

Столтенберг пояснив, чому НАТО не ухвалювало рішень про Nord Stream 2

Укрінформ
Союзники по НАТО мають відмінні погляди щодо оцінок проєкту «Північний потік – 2», тому Альянс не визначав спільного ставлення до нього. Проте ці відмінності не заважають союзникам виконувати головне завдання із взаємного захисту.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками першого дня зустрічі міністрів закордонних справ країн-союзниць сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В НАТО є різні погляди серед союзників щодо проєкту «Північний потік -2». Не лише Сполучені Штати, а й інші країни-союзниці критичні (до цього проєкту), інші мають відмінні оцінки. Оскільки НАТО засноване на принципі консенсусу, Альянс не ухвалював рішень щодо «Північного потоку – 2». Ми зосереджені на тому, як ми можемо підвищити диверсифікацію та безпеку енергопостачання. Але не підтримували жодної позиції стосовно «Північного потоку – 2», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що НАТО багато років доводило здатність союзників дотримуватися головних зобов’язань щодо захисту одне одного попри відмінності у позиціях, що інколи виникають між ними.

Читайте також: Зеленський подякував Литві за протидію Nord Stream 2

Як повідомлялося, сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив позицію, що США вважають проєкт «Північного потоку – 2» шкідливим для Європи і Америки, таким, що не приносить користі енергетичній безпеці Європи та шкодить інтересам країн-членів і партнерів Альянсу. Блінкен сподівається обговорити ці питання зі своїм німецьким колегою під час зустрічі в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-