Nord Stream 2 суперечить інтересам ЄС та України – Блінкен

Nord Stream 2 суперечить інтересам ЄС та України – Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у вівторок, що російський проєкт газопроводу Nord Stream 2 («Північний потік-2») суперечить інтересам Європейського Союзу і України.

Як передає Укрінформ, про це Блінкен сказав під час свого першого візиту в штаб-квартиру НАТО, повідомляє Reuters.

«Президент (Джо) Байден дуже чітко сказав, що, на його думку, газогін є поганою ідеєю – поганою для Європи, поганою для США. Зрештою, він суперечить власним цілям безпеки ЄС... Він може потенційно підірвати інтереси України, Польщі та кількох інших близьких партнерів чи союзників», - зазначив Блінкен.

Держсекретар США додав, що має зустрітися зі своїм німецьким колегою Гайко Маасом, щоб обговорити це питання.

У вівторок у Брюсселі стартує дводенна нарада Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ, яка охопить важливі виклики, що постають перед Альянсом.

Читайте також: У Білому домі розповіли, що чекатиме Росію в найближчі тижні

Як повідомляв Укрінформ, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен попередив компанії, які беруть або планують взяти участь у російському проєкті газопроводу Nord Stream 2 («Північний потік-2»), про загрозу санкцій відповідно до законів США.

Газопровід Nord Stream 2 з РФ до Німеччини, довжина якого перевищує 1 200 кілометрів, побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Україна виступає проти будівництва цього газопроводу. Його противниками також є США, Польща та країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-