Конгрес США розглядає нові види покарань для іноземних держав за кібернапади

Конгрес США розглядає нові види покарань для іноземних держав за кібернапади

Укрінформ
Двопартійна група конгресменів внесла на розгляд Палати представників США новий законопроєкт, який дозволяє уряду США блокувати та використовувати активи іноземних держав для компенсації збитків, нанесених ними шляхом кібератак.

Про це йдеться в заяві членів Конгресу США, текст якої оприлюднений напередодні на офіційній сторінці конгресмена Браяна Фітцпатріка, передає Укрінформ.

«Кібернапади на США стають все частішими, тож Конгрес повинен надати американцям інструменти, необхідні для боротьби з іноземними атаками. Наш законопроєкт дозволяє це забезпечити, надавши американцям можливість притягувати уряди іноземних держав до відповідальності за шкоду, заподіяну кібератаками»,- йдеться в заяві.

При цьому підкреслюється, що американський Конгрес повинен зупинити іноземні держави, які підривають національну безпеку Сполучених Штатів, для початку запровадивши законну можливість блокувати активи цих держав, розміщені в США.

Читайте також: Білий дім заявляє про активну загрозу з боку хакерів

Як пояснюється в документі, двопартійний законопроєкт має назву HACT Act (Закон про Батьківщину та кіберзагрози). Він передбачає ліквідацію імунітету іноземних держав – включно з іноземними чиновниками, службовцями й агентами – в судах США щодо компенсації шкоди з їхніх активів, розміщених у США. Співавторами проєкту закону виступили конгресмени Брайан Фіцпатрік, Колін Олред, Джек Бергман, Хайме Еррера Бойтлер, Джо Негузе, Енді Кім.

Читайте також: Microsoft звинувачує Китай в кібератаках електронною поштою

Нагадаємо, минулого року російські хакери зламали доступ у США до програмного забезпечення SolarWinds, яке відповідає за управління мережами. Внаслідок цього вони отримали можливість викрасти дані з мереж кількох американських міністерств, а також сотень бізнес-компаній у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-