Білий дім заявляє про активну загрозу з боку хакерів

Білий дім заявляє про активну загрозу з боку хакерів

Укрінформ
Білий дім закликав операторів комп'ютерних мереж визначити, чи є їхні системи мішенями кібератак у зв’язку зі зломом програми електронної пошти Microsoft Corp Outlook.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

"Це активна загроза, яка все ще триває, і ми закликаємо мережевих операторів поставитися до неї дуже серйозно", - заявив представник Білого дому.

За його словами, американські експерти з безпеки працюють над тим, щоб вирішити, які подальші кроки слід зробити після останніх порушень.

Читайте також: Дії Байдена з подолання пандемії підтримують 68% американців

За інформацією американських ЗМІ, адміністрація Байдена формує робочу групу для вирішення проблеми хакерської діяльності. Представник Білого дому заявив, що адміністрація готує "повномасштабну урядову відповідь".

Як зазначається, минулого тижня Microsoft випустила виправлення (патч), щоб усунути недоліки у своєму програмному забезпеченні, однак вагомі уразливості все ще залишаються.

Читайте також: Microsoft звинувачує Китай в кібератаках електронною поштою

"Ми наполегливо наголошуємо - виправлення та пом'якшення наслідків не є вирішенням, якщо сервери вже скомпрометовані, і важливо, щоб будь-яка організація з уразливим сервером вжила заходів для визначення, чи вони вже стали мішенями нападу", - заявив представник Білого дому.

Як повідомлялося, за інформацією Reuters, понад 20 000 американських організацій стали жертвами хакерської атаки, у якій Microsoft звинуватила «актора, підтримуваного китайським урядом». Пекін заперечує будь-яку роль у цьому нападі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-