Пентагон виділив пакет допомоги Україні на $125 мільйонів

Пентагон виділив пакет допомоги Україні на $125 мільйонів

Укрінформ
Оборонне відомство США оголосило про виділення Україні нового пакету допомоги, у тому числі, у вигляді летальних систем оборонних озброєнь з метою посилення можливостей ЗСУ оборонятися від російської агресії.

Про це заявив у понеділок речник Пентагону Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні міністерство оборони оголошує про новий пакет допомоги обсягом $125 мільйонів у межах Ініціативи підтримки України у сфері безпеки, що включає підготовку, озброєння та навчання, щоби допомогти українським силам зберегти територіальну цілісність країни, забезпечити охорону її кордонів, а також поліпшити оперативну сумісність з НАТО», - зауважив представник оборонного відомства.

Читайте також: Країни НАТО мають посилити допомогу у підготовці Збройних сил України – генсек

За його словами, США таким чином підтверджують свою прихильність забезпечувати Україну летальними озброєннями оборонного характеру, «щоб допомогти їй більш ефективно оборонятися від російської агресії».

Як повідомляв Укрінформ, підтримка України з боку США закріплена в Законі про асигнування на потреби оборони Сполучених Штатів на нинішній рік (NDAA -2021). Загалом документ погоджує надання Україні цього року допомоги на загальну суму $250 мільйонів у межах Ініціативи підтримки України у сфері безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-