Країни НАТО мають посилити допомогу у підготовці Збройних сил України – генсек

Країни НАТО мають посилити допомогу у підготовці Збройних сил України – генсек

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що наполягатиме на посиленні допомоги НАТО у підготовці Збройних сил України.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Президента України, про це Столтенберг сказав під час телефонної розмови із главою Української держави Володимиром Зеленським.

Президент наголосив на актуальності взаємодії з НАТО для підтримання безпеки в Чорному морі. Він висловився на підтримку розширення масштабів діяльності Альянсу в Чорноморському регіоні та заявив, що Україна зацікавлена у збільшенні присутності сил країн – членів НАТО у Чорному морі.

Читайте також: Столтенберг: Законопроєкт про реформу СБУ допоможе Україні пришвидшити рух до НАТО

Генсекретар Альянсу зауважив, що НАТО докладатиме зусиль до збільшення присутності в Чорному морі, і вже почала це робити.

За словами Столтенберга, і НАТО, і країни – члени Альянсу на двосторонній основі мали б посилити свою допомогу у підготовці Збройних сил України. Як сказав Столтенберг, він наполягатиме на цьому.

Він також зауважив, що Альянс думатиме, як посилити підтримку військових сил України у межах нинішнього комплексного пакету допомоги.

Читайте також: Зеленський — Столтенбергу: Наша найближча мета – план дій щодо членства в НАТО

Столтенберг подякував за участь України у місіях НАТО.

«Ми продовжуємо нашу участь у місії НАТО в Афганістані «Рішуча підтримка». Україна готова брати участь у поточних та майбутніх операціях Альянсу», – запевнив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого у Брюсселі під час пресконференції за підсумками переговорів із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по Альянсу визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО і надають їй практичну допомогу у здійсненні реформ для наближення до стандартів НАТО, досягнення яких є передумовою для набуття членства в організації.

Читайте також: Зеленський поговорив зі Столтенбергом – на Банковій розкрили деталі

У червні 2020 року НАТО надало Україні статус партнера розширених можливостей. Таким чином, Україна стала шостим таким партнером НАТО поряд зі Швецією, Фінляндією, Грузією, Австралією та Йорданією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-