Систему безпеки Бундестагу  перевірять через події у Вашингтоні

Систему безпеки Бундестагу перевірять через події у Вашингтоні

Укрінформ
Система охорони та безпеки німецького Бундестагу буде перевірена після акцій протесту під будівлею Конгресу США в ніч проти четверга.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу, повідомили в парламенті ФРН.

Після вчорашніх подій у Вашингтоні президент Бундестагу Вольфганг Шойбре хоче розглянути в тісній координації з працівниками служби безпеки парламентських груп, а також владою Берліна та Федеральним міністерством внутрішніх справ, які з цього можна зробити висновки щодо захисту Бундестагу. Від Посольства ФРН у Вашингтоні вже зажадали звіт про те, як могло дійти до «надмірності насильства в Капітолії», зазначили в пресслужбі Бундестагу.

Шойбле тим часом надіслав листа американській колезі Ненсі Пелосі, яку кілька днів тому переобрали президентом Палати представників США, де написав, що в Берліні з занепокоєнням спостерігали за драматичною і тривожною ескалацєію подій в американській столиці.

Президент Бундестагу зазначив, що всі демократичні конституційні держави наразі стикаються з проблемою прийняття рішень в умовах глобалізації, разом із якими, крім багатьох можливостей, виникають і величезні соціальні конфлікти.

Читайте також: Під час сутичок біля будівлі Конгресу США загинули четверо людей

«Вчорашні сцени підкреслюють велике завдання, яке стоїть не тільки перед новообраним президентом, але особливо перед палатами Конгресу як представництвами народу і, отже, двох основних політичних таборів. Пов’язані з глибоким соціальним розколом політичні, економічні та соціальні протиріччя інтересів можуть бути вирішені виключно мирно та в рамках відповідних інституцій та парламентських процедур, щодо яких США завжди були зразком для вільного світу», - йдеться у листі.

Депутати німецького Бундестагу запевняють американських колег у продовженні в майбутньому тісного партнерства. На Пелосі, зазначається у листі, з її багаторічним досвідом лягає особлива відповідальність.

Як повідомлялось, Конгрес США затвердив результати голосування та перемогу Джо Байдена, на тлі масових протести прихильників Трампа, кілька з яких прорвалися до будівлі Конгресу. Під час сутичок загинули 4 осіб, затримали 52 людини. Світові лідери засудили сцени насильства, відповідальність за яке здебільшого поклали на Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-