Три роки в’язниці замість умовного: суд змінив вирок громадянину Чехії, який воював за «ДНР»

Три роки в’язниці замість умовного: суд змінив вирок громадянину Чехії, який воював за «ДНР»

Укрінформ
Верховний суд у Празі посилив вирок громадянину Чехії Павелу Кафці, який воював на боці Росії на Донбасі, замінивши йому умовне покарання на реальне.

Як передає Укрінформ, про це повідомив посол України у Чехії Євген Перебийніс у Фейсбуці.

«Справедливість наздогнала ще одного любителя «руского міра». Йдеться про громадянина Чехії Павела Кафку, який у 2015-2016 рр. воював на боці Росії на Донбасі. У липні ц.р. крайовий суд в м. Ческе Будєйовіце за «участь в організованому злочинному угрупованні» засудив його до трьох років умовного покарання з відстрочкою на п’ять років, після чого і прокурор, і сам підсудний подали апеляції. І ось 3 грудня справу розглянула апеляційна інстанція – празький Верховний суд. Результат – вирок змінено з умовного на реальний. І вирок – остаточний. Тепер П.Кафка матиме три роки у в’язниці, щоб подумати, чи справді цей «рускій мір» був того вартий», - поінформував дипломат.

Посол зазначив, що у своїх поясненнях перед судом Кафка стверджував, що на Facebook приєднався до групи, яка називалася щось на кшталт «Росія наш справжній друг» і, побачивши там відповідні заклики, зробив російську візу і поїхав на Донбас нібито «допомагати цивільним, безхатченкам і працювати в лікарні». Однак, як змогло довести обвинувачення, насправді він брав участь в реальних бойових діях проти Збройних сил України у складі незаконних військових формувань, підкреслив Перебийніс.

Він також наголосив, що цей реальний термін ув’язнення проти чеського громадянина, що воював на Донбасі, – важливий прецедент, оскільки досі це були або умовні вироки, або заочні.

«Таких «героїв» у Чехії ще кілька десятків. Більшість з них продовжують переховуватися на Донбасі. Проте важливо, що чеські правоохоронці і суди поступово, але цілеспрямовано так чи інакше притягають їх до відповідальності. Переконаний, що рано чи пізно всі вони за свої злочини опиняться на лаві підсудних», - зазначив посол.

Читайте також: Трьох бойовиків «ДНР» оголосили в міжнародний розшук - СБУ

Як повідомлялося, спланована збройна агресія Росії проти України розпочалася 20 лютого 2014 року з військової операції збройних сил РФ із захоплення частини території України – Кримського півострова. Згодом російські регулярні війська та керовані РФ бойовики окупували окремі райони Донецької та Луганської областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-