ЄС розширить санкції проти Лукашенка, якщо він не зупиниться – Маас

ЄС розширить санкції проти Лукашенка, якщо він не зупиниться – Маас

Укрінформ
Європейський Союз буде посилювати санкції проти винних у насильстві та наступі на демократію в Білорусі, якщо режим Лукашенка і далі ігноруватиме законні вимоги свого народу.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас у відеозверненні до учасників Мінського форуму, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не хочемо обмежуватися словами: оскільки Лукашенко та його режим продовжують робити ставку на кийки замість серйозного національного діалогу, ми в Європейському Союзі запровадили санкції - і не тільки ввели їх, а й розвивали, а тепер і посилюємо; і якщо Лукашенко не зможе... своїх прихильників узяти під контроль, якщо вони не поступляться, ми будемо продовжувати поступово розширювати ці санкції», - заявив Маас.

Читайте також: Більш як 1,6 тисячі білорусів арештували в листопаді за протести – правозахисники

Він наголосив на важливості того, щоб санкції були спрямовані безпосередньо на «стовпи режиму Лукашенка». Наразі партнери в колі ЄС радяться, як притягнути порушників прав людини до відповідальності.

Німецький міністр наголосив, що у Білорусі після президентських виборів, які відбулись у серпні, відбулося понад 30 тисяч арештів, відкрито 1000 кримінальних проваджень, під вартою перебуває понад 100 політичних в'язнів, є й загиблі. «І дотепер не було порушено жодної кримінальної справи проти співробітників сил безпеки», - підкреслив він.

Читайте також: Росія не має втручатися у ситуацію в Білорусі – генсек НАТО

Німеччина, за словами Мааса, збільшує підтримку білоруського громадянського суспільства - на двосторонньому рівні, але також за допомогою каналів ЄС. ФРН також підтримує польську ініціативу щодо економічної допомоги ЄС після проведення вільних виборів у Білорусі.

Організаторами Мінського форуму, який проходить у віртуальному форматі, є Польща та Німецько-білоруське товариство.

Читайте також: У Білорусі вже 145 політв'язнів - Тихановська

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада країни продовжує застосовувати жорстокі репресії проти протестувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-