Тихановська: Ми бачимо Росію одним з учасників переговорного процесу

Тихановська: Ми бачимо Росію одним з учасників переговорного процесу

Укрінформ
Якщо нам знадобиться міжнародне посередництво в переговорах, ми, звичайно ж, бачимо Росію як одного з учасників цього процесу. Росія - це країна, з якою ми дружимо.  

Про це кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила в інтерв'ю Euronews, передає Укрінформ.

Тихановська сказала, що в республіці сталася внутрішня криза, яка не спрямована проти будь-якої держави, тому "ми беремо на себе відповідальність у вирішенні цієї кризи шляхом переговорів усередині країни".

"Вибори були сфальсифіковані. Народ розуміє, що нинішній президент... Вони його не вибирали. І вони захищатимуть свій вибір. Влада, яка є зараз, вони її вже не приймуть. Тому двовладдя як такого бути не може. У нас є один лідер, і народ, люди Білорусі знають, хто це", - сказала Тихановська .

Вона також розповіла про плани Координаційної ради опозиції.

"Вся діяльність Координаційної ради спрямована на переговори, діалог, ініціалізацію діалогу з урядом. Це і найближчі, і довгострокові плани. Ми сподіваємося, що діалог розпочнеться якомога швидше, щоб політична криза не вдарила дуже сильно по економіці країни", - зазначила вона.

Читайте також: У Польщі кажуть, що ситуація у Білорусі розвивається у негативному напрямку

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з оголошеними 14 серпня остаточними їх результатами, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Лінкявічюс - про "санкційні погрози" Лукашенка: Він іде ва-банк

Відразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, які не згодні з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати й водомети.

Читайте також: У Білорусі опозиціонеру Статкевичу на два місяці продовжили арешт

З початку протестів були затримані більш як 6,7 тисячі людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-