У Білорусі опозиціонеру Статкевичу на два місяці продовжили арешт

У Білорусі опозиціонеру Статкевичу на два місяці продовжили арешт

Укрінформ
Лідеру Білоруського національного конгресу, голові партії "Народна Грамада" Миколі Статкевичу продовжили термін утримання під вартою ще на 2 місяці.

Як передає Укрінформ, про це повідомила його дружина Марина Адамович у Фейсбуці.

З кінця травня Статкевич знаходиться під вартою через обвинувачення в участі в "неузгоджених акціях і підготовці до дій, які порушують громадський порядок".

Раніше Центрвиборчком Білорусі відмовив Статкевичу у реєстрації кандидатом на президентських виборах у Білорусі. Причиною стала непогашена судимість - у 2011 році Статкевича було засуджено до 6 років колонії за участь у протестах проти переобрання Лукашенка.

У 2015 році його було звільнено у зв'язку з указом про помилування.

Читайте також: У Білорусі заблокували ще два незалежних ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з оголошеними 14 серпня остаточним їхніми результатами, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Відразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано понад 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-