Глави МЗС країн Євросоюзу обговорять нові санкції щодо Білорусі цього тижня – дипломат

Глави МЗС країн Євросоюзу обговорять нові санкції щодо Білорусі цього тижня – дипломат

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу обговорять запровадження нових санкцій стосовно Білорусі цього тижня у Берліні.

Про це поінформувала представник Європейської служби зовнішньої діяльності Хельга Шмід на засіданні комітету Європарламенту у закордонних справах у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Європейська служба зовнішньої діяльності отримала завдання підготувати нові санкції стосовно тих, хто несе відповідальність за насильство, репресії, а також фальсифікацію результатів виборів. Це вже готово, і міністри закордонних справ обговорять питання пізніше цього тижня на неформальному засіданні у Берліні. І рішення (щодо санкцій – ред.) буде ухвалене дуже скоро», - сказала дипломат ЄС.

27-28 серпня у Берліні відбудеться неформальне засідання Ради ЄС у закордонних справах.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська рада на рівні глав держав та урядів під час термінового засідання у форматі відеоконференції не визнала результати президентських виборів у Білорусі 9 серпня та вирішила запровадити персональні цільові санкції проти білоруських посадовців, причетних до насильства і фальсифікацій.

Читайте також: Глава МЗС Білорусі просить ЄС не вводити санкції

У Білорусі два тижні тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про принаймні п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-