МВС Білорусі визнало, що силовики кидали гранати та застосовували спецтехніку

МВС Білорусі визнало, що силовики кидали гранати та застосовували спецтехніку

Фото
Укрінформ
Після масового поширення фото закривавлених протестувальників білоруські правоохоронці визнали, що застосовували зброю: кажуть, що були змушені вдаватися до таких заходів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Дождь".

Протестувальників у відомстві назвали "учасників масових безладів". Тим часом офіційний сайт МВС Білорусі "впав" і не доступний, відповідно, офіційної заяви правоохоронних органів щодо подій поки немає.

Читайте також: Білоруська опозиція заявила, що готова сісти за стіл переговорів з владою

Як раніше повідомлялося, силовики обстрілюють протестувальників гумовими кулями, кидають світлошумові гранати та поливають з водометів. За повідомленнями з білоруських телеграм-каналів, постраждали щонайменше 50 осіб, 10 людей у важкому стані.

Офіційної інформації від МОЗ чи поліції теж немає. Речниця МВС лаконічно зазначила, що дані будуть відомі вранці, оскільки "заходи тривають".

Читайте також: У Мінську міліція застосувала світлошумові гранати

Як повідомлялося, у неділю, 9 серпня, у Білорусі відбулися президентські вибори. Кандидатами на найвищу державну посаду були п’ятеро осіб — дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського Світлана, ексдепутат Ганна Канопацька, лідер кампанії “Говори правду” Андрій Дмитрієв, голова партії “Білоруська соціал-демократична Грамада” Сергій Черечень та чинний президент Олександр Лукашенко, який незмінно керує країною з 1994 року.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-