У Мінську міліція застосувала світлошумові гранати

У Мінську міліція застосувала світлошумові гранати

Відео
Укрінформ
На проспекті Переможців в Мінську почалися жорсткі затримання, силовики застосували світлошумові гранати.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на портал TUT.by.

Очевидці кажуть, що в районі проспекту Переможців в Мінську використовують світлошумові гранати. Люди кричать: "Іди!", "Наш дім - Білорусь!". Гул стоїть по всьому проспекту.

Читайте також: Вибори в Білорусі: центр Мінська перекритий, людей почали затримувати

Як повідомляє Onliner, біля Стели силовики готуються до масового розгону. Сюди прибув ОМОН, екіпірований шоломами, жилетами та іншими спецзасобами. Демонстранти також прибувають і тримаються в ланцюзі.

Тим часом в'їзди в довколишні двори у площі заблоковані співробітниками ДАІ. Правоохоронці в гучномовці закликали городян не накопичуватися на площі Леніна.

Читайте також: ЦВК Білорусі заявляє, що вибори президента визнані такими, що відбулися

Нагадаємо: після закриття виборчих дільниць були оприлюднені результати національного екзит-полу, які свідчать, що на виборах президента Білорусі переміг Олександр Лукашенко, за якого проголосували 79,7% виборців. Світлана Тихановська здобула 6,8% голосів.

Як повідомлялося, у неділю, 9 серпня, у Білорусі відбулися президентські вибори. Кандидатами на найвищу державну посаду були п’ятеро осіб — дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського Світлана, ексдепутат Ганна Канопацька, лідер кампанії “Говори правду” Андрій Дмитрієв, голова партії “Білоруська соціал-демократична Грамада” Сергій Черечень та чинний президент Олександр Лукашенко, який незмінно керує країною з 1994 року.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-