Китай опублікував велику статтю у відповідь на заяви політиків США щодо коронавірусу

Китай опублікував велику статтю у відповідь на заяви політиків США щодо коронавірусу

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Китаю оприлюднив велику статтю, в якій заперечує заяви політиків США щодо дій Пекіна на початковій стадії пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє китайське видання SCMP.

"Китай оприлюднив об'ємний документ, в якому спростовує заяви, що КНР провадила неправильну політику під час спалаху пандемії хвороби COVID-19, та заперечує твердження, що у вірусологічній лабораторії в місті Ухані були проблеми з дотриманням заходів безпеки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ВООЗ розкритикувала заяви США про штучне походження коронавірусу

У публікації Китай заперечує те, що він нібито приховував інформацію про новий коронавірус та що вірус виник у лабораторії в Ухані.

КНР наполягає, що своєчасно надала міжнародній спільноті інформацію про вірус, натомість США не поспішали бити на сполох.

У статті також згадується справа померлого від коронавірусу лікаря Лі Веньляна, який намагався бити на сполох з приводу спалаху нового вірусу в Ухані. Пізніше Лі Веньлян був названий одним з «мучеників» у Китаї.

Зокрема, МЗС Китаю заявляє, що Лі не був «викривачем», і, всупереч повідомленнями західних ЗМІ, його ніколи не заарештовували.

Читайте також: США–Китай: коронабитва двох титанів

Згадали у документі і про заяву президента США Дональда Трампа щодо «китайського вірусу». Влада КНР з посиланням на документи Всесвітньої організації охорони здоров'я наголошує, що назва вірусу не має бути прив'язана до конкретної країни.

Як повідомлялося, держсекретар США Майкл Помпео заявив про начебто штучне походження коронавірусу та можливість його витоку з лабораторії Уханя. Таким чином, адміністрація Трампа намагається посилити обвинувачення на адресу Китаю після того, як Пекін розгорнув пропагандистську кампанію проти США зі звинуваченнями в тому, що SARS-Cov-2 походив саме зі Сполучених Штатів.

Тим часом, американське розвідувальне співтовариство не підтримало заяв Білого дому й Держдепартаменту США, погодившись з широким науковим консенсусом, що коронавірус нового типу не є штучним чи генетично модифікованим.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-