У Грузії відмовилися реформувати виборчу систему попри протести

У Грузії відмовилися реформувати виборчу систему попри протести

Укрінформ
Грузинська керівна партія «Грузинська мрія» заявляє, що вибори у парламент у 2020 році пройдуть за змішаною виборчою системою.

Про це заявив генеральний секретар партії, мер Тбілісі Каха Каладзе, повідомляє Новини-Грузія.

"Тему закрито, у 2020 році (в Грузії - ред.) буде збережено змішану виборчу систему", - сказав він.

Каладзе підкреслив, що у колишньої керівної партії «Єдиний національний рух» «нема морального права висувати політичні звинувачення» керівній партії, оскільки вони не підтримали зміни до конституції у 2017 році, і самі ніколи не порушували питання про скасування мажоритарної системи.

Крім того, у партії вказують на те, що у них «немає ресурсу» для мобілізації 113 голосів, необхідних для затвердження нових змін до конституції, що стосуються реформи виборчої системи.

Читайте також: У Грузії відбулися сутички біля офісів провладних депутатів

Як повідомлялося, хвиля протесту не припиняється в Грузії з 14 листопада, відтоді, як парламент провалив законопроєкт про реформу виборчої системи, яку обіцяла провести керівна партія. В основному, ініціативу не підтримали мажоритарні депутати. Мітингувальники вимагають відставки уряду й призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою. 25 листопада планується велика акція опозиції у центрі Тбілісі.

Фото: newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-