Тейлор назвав

Тейлор назвав "божевільним" рішення Трампа про затримку військової допомоги Україні

Укрінформ
Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважає "божевільним" рішення про затримку військової допомоги для України.
Про це свідчать повідомлення, опубліковані слідчими Палати представників після інтерв'ю з колишнім спецпосланцем США з питань України Куртом Волкером, повідомляє The New York Times.

"Як я вже говорив по телефону, я вважаю божевільним затримувати безпекову допомогу (Україні — ред.) за допомогу в політичній кампанії", - написав Тейлор 9 вересня Волкеру та Гордону Сондленду, послу США в Європейському Союзі.

Сондленд у відповідь дав зрозуміти, що ставить під сумнів існування якоїсь прямої згоди: "Президент займає чітку позицію: жодної “послуги за послугу” немає". Потім Сондленд запропонував перейти до телефонної розмови, а не продовжувати переписку.

Він зазначив, що "Президент (Трамп - ред.) намагається оцінити, чи дійсно Україна прагне до прозорості та реформ, які обіцяв президент Зеленський під час своєї кампанії".

Читайте також: Волкер переконував Трампа у надійності Зеленського — Bloomberg

Як повідомлялося, колишній спеціальний посланник США на переговорах з питань України Курт Волкер дав свідчення у Конгресі США у справі про імпічмент президента Дональда Трампа.

Як повідомлялося, телефонна розмова президентів США й України відбулася 25 липня. За тиждень до цього президент Трамп розпорядився призупинити забезпечення оборонної допомоги Україні. Після публікації 25 вересня тексту розмови та скарги "викривача" про можливий тиск глави Білого дому на Україну, щоб змусити її провести розслідування проти ексвіцепрезидента Джо Байдена, демократи в Палаті представників ініціювали формальну процедуру імпічменту Президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-