Іран показав ракети й дрони, якими масовано атакував Ізраїль у квітні - NHK

Іран показав ракети й дрони, якими масовано атакував Ізраїль у квітні - NHK

Фото
Укрінформ
Іран показав японському телеканалу NHK типи озброєння, які було використано під час масштабної повітряної атаки на Ізраїль на початку цього місяця.

У четвер Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) дозволив знімальній групі відвідати об’єкт у передмісті Тегерана, де були виставлені ракети та безпілотники іранського виробництва, передає Укрінформ із посиланням на NHK.

Бригадний генерал КВІР Алі Балалі, який очолює об’єкт, повідомив, що використане під час атаки озброєння включає балістичні ракети Emad, крилаті ракети Paveh і дрони-камікадзе Shahed-136.

За його словами, дальність польоту Emad становить 1700 км, а Shahed-136 може подолати понад 2000 км.

Читайте також: КНДР уперше за п’ять років відправила делегацію до Ірану - ЗМІ

Балалі сказав, що Іран дотримувався «стратегії обмеженої атаки» і не застосовував свою найновішу ракету, аби запобігти ескалації ситуації, а метою удару було стримування й перешкоджання Ізраїлю атакувати територію Ірану.

Іранський військовий також традиційно пригрозив Ізраїлю «набагато жахливішими наслідками», якщо той вступить у повномасштабну війну з Іраном.

Балалі підкреслив, що найкращим сценарієм буде той, за якого «Ізраїль не припуститься жодної помилки», а Іран досягне своїх цілей стримування, не випустивши жодної ракети.

Читайте також: США ввели санкції проти Ірану через виробництво й постачання за кордон ударних дронів

Як повідомлялося, Іран завдав масованого повітряного удару по території Ізраїлю в ніч з 13 на 14 квітня. Більшість ракет та дронів, що були застосовані під час атаки, були перехоплені системою протиповітряного захисту Ізраїлю, а також силами США, Великої Британії та Франції над територією Йорданії. Західні союзники підтвердили технологічну спроможність ефективно протистояти повітряним ударам з використанням ракет та дронів іранського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-