США ввели санкції проти іранського танкера Adrian Darya 1 і його капітана

США ввели санкції проти іранського танкера Adrian Darya 1 і його капітана

Укрінформ
Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США у п'ятницю, 30 серпня, ввело санкції проти іранського нафтового мегатанкера Adrian Darya 1 та його капітана.

Про це йдеться у повідомленні для преси на офіційному сайті відомства, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США вжило заходів проти нафтового танкера Adrian Darya 1, який транспортує 2,1 млн. барелів іранської нафти, кінцевим бенефіціаром якої буде Корпус вартових іранської революції», - йдеться у повідомленні. 

В управлінні зазначають, що судно віднині оголошено заблокованою власністю згідно указу з боротьби з терористами та тими, хто підтримує тероризм. Зокрема, до санкційного списку внесений і капітан судна, Ахілеш Кумар. 

«Такі судна, як Adrian Darya 1 дозволяють Корпусу вартових іранської революції перевозити та доставляти великі обсяги нафти, які вони намагаються приховати та незаконно продати задля фінансування зловмисних дій режиму та підтримки тероризму», - зауважила заступниця міністра фінансів США з боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Сігал Манделкер. 

Читайте також: Іранський генерал заявив про випробування новітніх озброєнь

Вона додала, що всі, хто матиме справу з Adrian Darya 1 ризикують потрапити під санкції. 

Раніше у п'ятницю, 30 серпня, видання Wall Street Journal повідомило, що іранський мегатанкер Adrian Darya 1, який раніше називався Grace 1 і опинився у центрі міжнародного скандалу після арешту на вимогу США, за тринадцять днів після дозволу залишити Гібралтар рухається в напрямку турецького порту Іскендерун, де планує перевантажити свою нафту на менші танкери для подальшої доставки до Сирії. 

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня, уряд Гібралтара відхилив запит мін'юсту США щодо арешту іранського танкера Grace 1, пояснивши своє рішення розбіжностями у санкційному режимі ЄС та США. 

4 липня британські морські піхотинці висадилися на Grace 1 біля берегів Гібралтара. Танкер перевозив 2,1 мільйона барелів іранської нафти, яку мали доправити в Сирію, попри санкції Євросоюзу.

Після цього Тегеран захопив в Ормузькій протоці танкер під прапором Великої Британії, звинувативши його в порушенні міжнародного морського права. 

У зв'язку з цим США запропонували створити міжнародну комісію з безпеки судноплавства в Перській затоці.

16 серпня влада Гібралтару вирішила відпустити іранський танкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-