Туск пропонує ЄС розглянути продовження термінів Brexit

Туск пропонує ЄС розглянути продовження термінів Brexit

Укрінформ
Президент Європейської Ради Дональд Туск пропонує ЄС розглянути пропозиції щодо продовження термінів для Brexit або для реалізації будь-якої іншої стратегії Британії щодо виходу з ЄС.

Таке повідомлення Туск розмістив на власній сторінці у мережі Twitter.

"Під час моїх консультацій перед Європейською Радою, я звернуся до (лідерів) 27 країн ЄС бути відкритими до тривалого продовження, якщо Британія вважатиме за необхідне переосмислити свою стратегію щодо Brexit, та будувати консенсус навколо цього питання", - написав політик.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня депутати британського парламенту не підтримали рішення про вихід Британії з ЄС без угоди. Таке рішення повністю не виключає виходу Великої Британії з ЄС.

Читайте також: ЄС має бути відкритим до тривалого відтермінування Brexit - Туск

Сьогодні британські парламентарі матимуть змогу проголосувати про відтермінування Brexit. Якщо це голосування буде вдалим, а ЄС погодиться на такий варіант, Сполучене Королівство не вийде з ЄС, як планувалося 29 березня 2019 року.

Раніше британський парламент відхилив запропонований головою британського уряду Терезою Мей та узгоджений з ЄС варіант угоди про Brexit.

Фото: politico.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-