У Лаврова поки не збираються міняти американця, обвинувачуваного в шпигунстві

У Лаврова поки не збираються міняти американця, обвинувачуваного в шпигунстві

Укрінформ
Обвинувачуваного в Росії в шпигунстві американця Пола Вілана "на нинішньому етапі" не мінятимуть на когось з російських громадян, які перебувають в ув'язненні за кордоном.

Таку заяву зробила офіційний представник російського МЗС Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

"Хотіла б наголосити, що на нинішньому етапі про будь-який обмін Пола Вілана на когось, хто перебуває в ув'язненні за кордоном, не йдеться. Матеріалів багато з цього приводу, є відверті спекуляції і фейки. Але зараз я озвучила офіційну російську позицію", - сказала Захарова.

Раніше чоловіку було висунуто обвинувачення за статтею 276 Кримінального кодексу РФ ("Шпигунство"), наразі його тримають в СІЗО "Лефортово", йому загрожує до 20 років ув'язнення.

Читайте також: Затриманий у Росії американець був засуджений у США за спробу вкрасти $10 тисяч

Громадянина США Пола Ніколаса Вілана затримали 28 грудня 2018 року. За даними преси, у 2008-му він був звільнений з Корпусу морської піхоти США через злодійство. У Росії він нібито бував з 2007 року.

Варто також зазначити, що зараз в американській в'язниці знаходиться росіянка Марія Бутіна. Влада США обвинувачує її в змові з метою ведення діяльності на користь іноземної держави. У грудні вона частково визнала свою вину.

Раніше експерти висловлювали припущення, що арешт Уілана може бути пов'язаний з прагненням обміняти його на Марію Бутіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-