У парламенті Нідерландів обговорили проблему російських шпигунів

У парламенті Нідерландів обговорили проблему російських шпигунів

Укрінформ
У Палаті представників Парламенту Нідерландів відбулися пленарні дебати щодо шпигунства з боку Росії, зокрема, спроби кібернападу на базу даних штаб-квартири Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) в Гаазі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

З жорсткими сигналами щодо неприпустимості таких дій РФ та необхідності вжити негайних заходів виступили представники коаліційних партій VVD, CDA та D66.

Також, на думку представників зазначених партій, Нідерланди мають на міжнародному рівні ініціювати досягнення домовленостей щодо практичного застосування існуючих норм міжнародного права у цифровій сфері з огляду на зростання рівня кіберзагроз у світі.

Відповідна пропозиція депутатів партій CDA та D66 була ухвалена Палатою представників.

Депутатами реформістської партії (SGP) та D66 було внесено пропозицію, щоб уряд у 2019 році розробив стратегію відносин з Росією, враховуючи нинішню ситуацію та перспективи, яка також була підтримана на голосуванні.

Дебати відбулися 20 грудня 2018 року за участі міністра оборони Нідерландів Анк Бейлевельд та міністра закордонних справ Нідерландів Стефа Блока.

Читайте також: Хімлабораторія у Швейцарії посилила безпеку після спроби шпигунства РФ

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня 2018 року Служба військової розвідки і безпеки Нідерландів запобігла кібернетичному нападу російських спецслужб. Останні полювали на інформацію із серверів Організації із заборони хімічної зброї в Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-