Єврокомісія готує “надзвичайний план” для Brexit без угоди

Єврокомісія готує “надзвичайний план” для Brexit без угоди

Укрінформ
Європейська комісія почала відпрацьовувати «надзвичайний» план дій на випадок, якщо у Великій Британії не буде ратифіковано угоду про вихід країни з ЄС.

Про це у середу на прес-конференції заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Виходячи з того, що у Великій Британії триває невизначеність щодо ратифікації угоди про вихід з ЄС, Єврокомісія, як це було оголошено президентом Єврокомісії Юнкером на зустрічі Європейської ради щодо статті 50-ї угоди ЄС, запропонувала необхідні правові акти для «надзвичайного плану» на випадок нератифікації, який має на меті дещо пом’якшити «посадку» для Brexit. У цьому пакеті ми сьогодні ухвалили 14 заходів в обмеженій кількості сфер, які, за сценарієм нератифікації, можуть створити головні перешкоди для наших громадян та для нашого бізнесу. Ці сфери включають, зокрема, фінансові послуги, авіаційний транспорт, митницю та кліматичну політику», - сказав Домбровскіс.

Читайте також: Уряд Мей не планує вносити у парламент альтернативні варіанти Brexit

Він зауважив, що Єврокомісія продовжуватиме розробку такого надзвичайного плану протягом наступних кількох тижнів з урахуванням того, що він не передбачатиме відновлення переваг, які були зафіксовані в угоді щодо Brexit, і за визначенням не може відновлювати переваги, які надаються країнам завдяки повноцінному членству в ЄС. Цей надзвичайний план може бути задіяний з 30 березня 2019 року, якщо Велика Британія не ратифікує цей документ.

Водночас, за словами Домбровскіса, ЄС розпочав процес ратифікації угоди щодо Brexit, і буде уважно стежити за процесом її ратифікації у Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-