Втручання Росії у вибори буде суттєвішим, ніж будь-коли — ПА НАТО

Втручання Росії у вибори буде суттєвішим, ніж будь-коли — ПА НАТО

Доповідь
Укрінформ
Події останніх місяців доводять, що Росія дедалі активніше використовує тактики кібернетичного втручання у вибори в інших державах.

Про це йдеться у доповіді Парламентської асамблеї НАТО “Втручання Росії у вибори та референдуми на території Альянсу”, підготовленій американським конгресменом Сюзанною Дейвіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Проблема втручання Росії у вибори не минула. Якщо нещодавні події й говорять про щось, то про те, що втручання у вибори буде більш суттєвим російським методом, ніж будь-коли”, — зазначається у доповіді, текст якої є у розпорядженні Укрінформу.

На переконання автора, із виділеним на це бюджетом в кілька мільйонів доларів, “російські сили можуть посіяти недовіру й хаос, збільшити підтримку дружніх політиків та применшити — ворогів”.

Читайте також: Microsoft попередив Канаду про кіберзагрози демократичним інститутам

“Хоча деякі кроки були зроблені для протидії російському втручанню за допомогою кібернетичних й інформаційних технологій, Росія як держава майже не наразилася на наслідки за це. Багато із можливих мішеней російських дій продовжують вести внутрішні дебати, що підривають будь-яку колективну відповідь”, — стверджується у доповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-