У ХДС пропонують зобов'язати німецькі школи повідомляти про антисемітизм

У ХДС пропонують зобов'язати німецькі школи повідомляти про антисемітизм

Укрінформ
Голова фракції Християнсько-демократичного Союзу (ХДС) у Бундестазі Фолькер Каудер наполягає на запровадженні обов'язкового інформування про випадки антисемітизму, що трапляються у школах.

Про це повідомляє DW з посиланням на інтерв'ю політика.

Зазначається, що заява голови фракції консерваторів пролунала на тлі нещодавнього інциденту на грунті антисемітизму в одній із шкіл Берліна. Тоді жертвою проявів антисемітизму з боку дітей-мусульман стала другокласниця-єврейка.

"Саме щодо цієї теми має діяти гасло: "Жодної толерантності", - наголосив Каудер. Тому кожен подібний випадок, зареєстрований у школах, слід розслідувати правоохоронним органам, вважає політик.

Читайте також: Меркель хоче запобігти новому напливу біженців

Водночас Каудер застеріг від того, щоб зводити явище нетолерантності у німецькому суспільстві лише до проблеми антисемітизму. Він згадав зокрема слова батька берлінської дівчинки, скривдженої старшими школярами-мусульманами. Той зокрема нарікав на настрої, що панують серед деяких хлопчиків із мусульманських родин. Вони ображають не лише євреїв, але й дітей християн та навіть інших дітей-мусульман, якщо ті відвідують "не ту мечеть".

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-