Туск сказав, коли проти РФ можуть ввести нові євросанкції

Туск сказав, коли проти РФ можуть ввести нові євросанкції

Укрінформ
У Євросоюзі можуть повернутися до запровадження додаткових санкцій проти Росії після завершення розслідування застосування бойової отруйної речовини у британському Солсбері.

Про це заявив президент Європейської ради за результатами саміту ЄС, що завершився у п'ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Як на мене, то ще зарано говорити, що може бути зроблене. Можливо, щоб здійснити наступний крок, ми повинні дочекатися результатів розслідування», - сказав президент Європейської ради, відповідаючи на запитання, чи може ЄС увести додаткові санкції проти РФ у відповідь на здійснену хіматаку.

Туск зазначив, що випадок у британському Солсбері став безпрецедентним, відтак лідерам було важко погодити спільні адекватні дії у відповідь.

Читайте також: Справа Скрипаля: Моравецький анонсував "рішучу відповідь" 10 країн ЄС

Він висловив сподівання, що країни-члени вже у понеділок застосують відносно Росії санкційні заходи на національному рівні.

Як повідомлялося, глави держав та урядів країн ЄС вирішили відкликати посла у Москві у відповідь на застосування Росією бойової отруйної речовини на території Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-