США відреагували на скандали навколо НАБУ

США відреагували на скандали навколо НАБУ

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив вкрай критичну реакцію на скандали, пов'язані з підривом антикорупційних зусиль в Україні.

Відповідну заяву оприлюднив у понеділок Державний департамент США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Недавні події, включаючи підрив слідства у сфері корупції на високому рівні, арешти чиновників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та вилучення чутливих файлів НАБУ, викликають занепокоєння щодо зобов'язань України боротися з корупцією", - підкреслюється в документі.

У Вашингтоні назвали ці дії спробою "підірвати незалежні антикорупційні інституції", яким США та інші країни надавали підтримку.

Читайте також: Йованович запевняє, що підтримка НАБУ та САП продовжиться попри скандал

"Це підриває довіру громадськості та загрожує ризиком зменшення міжнародної підтримки України", - наголосили в Держдепі.

При цьому нагадуються слова держсекретаря США Рекса Тіллерсона: "Для України немає сенсу боротися за її тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу в корупції. Антикорупційні установи повинні підтримуватися, отримувати ресурси та бути захищеними".

У цьому зв'язку Сполучені Штати, "відображаючи вибір народу України", закликали всі гілки влади України до співпраці, щоб викорінити корупцію із суспільного життя.

"Знищення корупції є ключем для досягнення стабільності, безпеки та процвітання всіх українців", - наголошується в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-