Російські регіони уже вчать, як забезпечити на виборах 70% для Кремля

Російські регіони уже вчать, як забезпечити на виборах 70% для Кремля

Укрінформ
Перший заступник голови Адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко і російські віце-губернатори з внутрішньої політики обговорили на семінарі забезпечення на виборах президента явки у 70% при такому ж результаті основного кандидата.

Про це розповіли РБК учасники семінару.

Перший заступник голови Адміністрації президента Сергій Кирієнко провів у Москві семінар для віце-губернаторів з внутрішньої політики. Він проходив з 21 по 24 грудня у Корпоративному університеті Сбєрбанку. В останній день Кирієнко розповів у тому числі про вибори президента. Він обговорив з присутніми, як забезпечити на них явку 70% і результат 70% для основного кандидата.

"Вибори, по суті, мають стати референдумом про довіру. Нам було чітко сказано, що вони пройдуть у березні 2018 року", - сказав один із співрозмовників агентства.

Явка на президентських виборах у Росії ніколи не перевищувала 70%. Результат 70% і вище було зображено двічі: Володимир Путін — у 2004 році (71,3%), Дмитро Медведєв — у 2008 році (70,3%). На останніх президентських виборах у 2012 році ЦВК повідомила про перемогу Путіна з 63,6% голосів при явці 65,3%.

На щорічній великій прес-конференції 23 грудня Путін заявив, що проведення дострокових президентських виборів "можливе, але недоцільне". Вибори мають відбутися у березні 2018 року, про свою участь вже оголосили опозиціонери Олексій Навальний і Григорій Явлінський. Сам Путін заявив, що прийме рішення про участь, коли "час дозріє".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-