Зеленська закликала світ об’єднати зусилля для порятунку викрадених Росією українських дітей

Зеленська закликала світ об’єднати зусилля для порятунку викрадених Росією українських дітей

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська закликала світову спільноту докладати більше зусиль для повернення незаконно депортованих і примусово переміщених Росією українських дітей та притягнення винних до відповідальності.

Про це вона заявила в інтерв’ю словенському журналу OnaPlus, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Перша леді наголосила на тому, що світ має об’єднати зусилля для порятунку 19 тисяч українських дітей, яких викрав агресор.

«Торік створена Міжнародна коаліція за повернення українських дітей у межах Bring Kids Back UA Президента України Володимира Зеленського, і в Києві відбулася її перша зустріч. Дуже сподіваємося на її ефективність. Одній країні цього не вирішити», - підкреслила Зеленська.

Дружина Президента також розповіла про гуманітарну діяльність Фундації Олени Зеленської та її допомогу багатодітним родинам, які втратили домівки, школам та лікарням.

Читайте також: Зеленська представила проєкт «Гайд безбар’єрних подій»

«Коли наші закордонні друзі питали, на чому тримається українська стійкість, як її підтримувати, ми відповідали: відбудовуйте Україну з нами, таким чином ви буквально долучитеся до цієї стійкості, підсилите її. Вдячна всім меценатам, завдяки яким це можливо. Це люди вже із 25 країн світу, і їх прибуває. Їхні внески - не просто матеріальна допомога, це можливості й перспектива для мільйонів доль. Це внесок у майбутнє зокрема й усієї Європи», - сказала перша леді, запросивши всіх до цього долучатися.

Зеленська також зупинилася на діяльності заснованого нею Саміту перших леді та джентльменів - унікального професійного клубу подружжів перших осіб світу. Участь у ньому бере, зокрема, перший джентльмен Словенії Алеш Мусар.

«Нещодавно ми зустрічалися з ним у Лондоні на конференції Global Soft Power Index. Там уперше робили панель для перших леді та джентльменів і показали цифри, що вражають: виявляється, ми можемо впливати на 35% чинників, які становлять м’яку силу наших країн. На третину. Це вже не просто сила, це суперсила!» – наголосила дружина Президента України.

Читайте також: Альтернативна комунікація у публічних просторах важлива не лише для людей з аутизмом - Зеленська

Відповідаючи на запитання, чому розв’язана Росією війна є тривожним дзвінком для всієї Європи та світу, Зеленська зауважила: «На Україні диктатор не спиниться. І найкраще це знає Східна Європа, яка вже була поневолена російською й радянською імперією. Тут іще додається етичний вимір. Що це буде за світ, де замість цивілізованих відносин запанує сила танків і ракет, ядерних погроз?»

Перша леді наголосила, що перемога України потрібна саме для того, щоб подібне не повторилося ніде й ніколи.

«Перемога України потрібна не тільки країнам, а й кожній нормальній людині світу, якщо вона хоче залишатися людяною та жити в безпеці», – наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну за посередництвом держави Катар вдалось повернути ще дев’ятьох дітей.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-