У п'яти областях запускають пілотний проєкт зі створення центрів життєстійкості

У п'яти областях запускають пілотний проєкт зі створення центрів життєстійкості

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив порядок організації діяльності та забезпечення функціонування центрів життєстійкості.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Наголошується, що порядок визначає умови організації діяльності та забезпечення функціонування центрів життєстійкості як громадських соціальних просторів та осередків формування соціальної згуртованості територіальної громади, підтримки психічного здоровʼя населення. Також ним забезпечується застосування комплексного підходу до надання соціальних послуг та інших послуг з підтримки осіб/сімей, які проживають на території територіальної громади.

Крім того, уряд рекомендував виконавчим органам сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад, а в разі їх відсутності - військовим адміністраціям населених пунктів взяти участь в організації діяльності центрів життєстійкості.

Читайте також: Жолнович: У 2024 році продовжимо фокусуватися на розбудові соціальних сервісів та послуг

Як зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, формування центрів життєстійкості є ключовою ініціативою для допомоги тим, хто її потребує.

«Сьогодні затверджуємо Порядок організації та функціонування таких центрів життєстійкості. Встановлюємо критерії доступності, інклюзивності, безбар’єрності для цих установ. А також безпеки — кожен центр повинен мати своє укриття», - сказав Прем’єр-міністр.

Він зазначив, що створення таких центрів - частина Всеукраїнської програми ментального здоров'я, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. У них надаються соціальні послуги, проводяться консультації та надається соціально-психологічна допомога.

«У перспективі такий простір має створити кожна громада. Кошти на фінансування послуги надає держава, а місцева влада забезпечує приміщення та організовує роботу центру», - зауважив очільник уряду.

За його словами, пілотний проєкт реалізується у п’яти регіонах.

Читайте також: У військових частинах надаватимуть психосоціальну допомогу - запустили пілотний проєкт

Під час реалізації експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості пропонується керуватися зазначеним порядком.

Як повідомлялося, уряд затвердив порядок, яким визначається механізм використання коштів, передбачених у загальному фонді державного бюджету за бюджетною програмою «Розвиток системи соціальних послуг».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-