Жолнович: У 2024 році продовжимо фокусуватися на розбудові соціальних сервісів та послуг

Жолнович: У 2024 році продовжимо фокусуватися на розбудові соціальних сервісів та послуг

Укрінформ
У 2024 році у фокусі команди Міністерства соціальної політики України залишатиметься розвиток соціальних сервісів та послуг для громадян.

На цьому глава відомства наголосила в Укрінформі під час пресконференції, присвяченій підсумкам роботи міністерства у 2023 році.

«Ми у минулому році намагалися сфокусуватися на відновленні і на розвитку людського капіталу, намагалися забезпечувати нашу стійкість розвитковими програмами. Ми продовжимо розбудову нової філософії і в 2024 році – допомогти людині вийти зі складних життєвих обставин. Тому ми продовжимо фокусуватися на розбудові соціальних сервісів та послуг», - сказала Жолнович.

Вона зауважила, що наразі у державі цього рівня допомоги майже не існує, зокрема, через те, що в громадах не було сформовано належних пакетів допомоги. Тому в Мінсоцполітики розробили єдині стандарти, визначили набори мінімальних послуг, однакових для всіх регіонів України. Низку з них, зокрема послугу із забезпечення життєстійкості, громади вже почали закуповувати коштом державного бюджету.

Читайте також: Оксана Жолнович, міністр соціальної політики України

«Не завжди нам потрібно усталене розуміння соціальної підтримки, яке сьогодні презентується виключно через виплату. Нам потрібно припиняти відкуповуватися від людей невеликими виплатами, тому що наша держава, як зрештою і будь-яка держава, не спроможна забезпечувати величезні виплати для великої категорії громадян», - додала міністерка.

Як повідомлялося, у 2023 році бюджет Міністерства соціальної політики сягнув рекордних майже 900 млрд грн, що зумовлено збільшенням чисельності людей, які потребували допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-