У військових частинах надаватимуть психосоціальну допомогу - запустили пілотний проєкт

У військових частинах надаватимуть психосоціальну допомогу - запустили пілотний проєкт

Укрінформ
В Україні розпочалося надання послуги соціального супроводу військовим та їхнім родинам на базі військових частин.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Наразі пілот стартує у чотирьох областях – Полтавська, Київська, Івано-Франківська та Волинська. Там відібрані військові частини, які перші долучаться до проєкту. Уже відомі надавачі послуг – тобто ті організації, які і забезпечать цю підтримку", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадують, що ключова мета послуги – це надати психосоціальну підтримку військовому та родині у питаннях, що не стосуються напряму військової служби: проконсультувати щодо оформлення документів чи представництва в державних установах, поінформувати щодо виплат і пільг, забезпечити правничу допомогу тощо.

Читайте також: Уряд змінив порядок обліку переселенців та надання їм допомоги - кого це стосується

Серед організацій, які долучилися до проєкту, БФ "Наше право", БФ "Вівторок", громадський рух "Жіноча сила України", БФ "Там, де ми – там Україна".

У Мінсоцполітики зауважують, що залучення неурядових організацій до процесу надання послуг дозволить розширити ринок надавачів соціальних послуг, а головне – покращити ефективність надання таких послуг завдяки відповідній експертизі.

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики України розпочинає для громад експериментальний проєкт із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-