Син Гладковського подав до суду на журналістів Bihus.Info

Син Гладковського подав до суду на журналістів Bihus.Info

Відео
Укрінформ
Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор подав позов до суду на журналістів проекту Bihus.Info Дениса Бігуса і Лесю Іванову.

Про це свідчать дані на сайті Подільського райсуду Києва.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті суду, третім відповідачем також є ГО “Том 14”.

Уточнюється, що визначено склад суду, і справу розглядатиме суддя Володимир Гребенюк.

Зазначається, що предметом позову є захист честі, гідності і ділової репутації.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, що підтримав і Президент Петро Порошенко.

Читайте також: Порошенко звільнив Гладковського

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Верховна Рада доручила Тимчасовій слідчій комісії з розслідування корупції в армії дослідити у найкоротший термін оприлюднені факти щодо зловживань у державному концерні "Укроборонпром" та причетності до цього посадових осіб.

4 березня Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-