«Мистецтво допомагати»: МКІП провело онлайн-тренінги з першої психологічної допомоги

«Мистецтво допомагати»: МКІП провело онлайн-тренінги з першої психологічної допомоги

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Товариством Червоного Хреста України провело онлайн-тренінги з першої психологічної допомоги для викладачів закладів мистецької освіти Миколаєва та Запоріжжя.

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Товариством Червоного Хреста України та за підтримки Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти провело онлайн-тренінги з першої психологічної допомоги для викладачів закладів мистецької освіти Миколаєва та Запоріжжя, відповідно 19 та 26 квітня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це перші два тренінги другого етапу циклу тренінгів з першої психологічної допомоги. Вони проводяться в межах реалізації пріоритетного проєкту МКІП «Мистецтво допомагати» та Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Основною метою тренінгів є: підвищення обізнаності викладачів про те, як вчасно та правильно надавати першу психологічну допомогу; як підтримувати емоційний стан студентів, які цього потребують; як визначати наявність у студента гострого чи накопиченого стресу; як піклуватися про власне психічне здоров’я та психічне здоров’я оточуючих.

Читайте також: У Києві оголосили про старт проєкту груп швидкої ментальної підтримки в закладах освіти

По закінченню тренінгу учасники здобули знання щодо: розуміння чим є та чим не є ППД; як дотримуватись принципу “Не нашкодь”; розпізнавання реакцій на дистрес, різниця між загальними та складними реакціями; методи активного слухання та заспокоєння людей в дистресі; розуміння важливості з надання доступу до інформації та інших соціальних послуг; стратегії турботи про себе до, під час та після надання допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, до Міжнародного дня мінної просвіти фахівці ДСНС провели тренінги з мінної безпеки для пасажирів столичного метрополітену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-