Укрінформ у березні: інтерв’ю Сирського - у лідерах щодо цитованості у зарубіжних ЗМІ та зростання кількості підписників на UkriformTV

Укрінформ у березні: інтерв’ю Сирського - у лідерах щодо цитованості у зарубіжних ЗМІ та зростання кількості підписників на UkriformTV

Укрінформ
Найпопулярнішими матеріалами стали ексклюзивне інтерв’ю з Головнокомандувачем ЗСУ, репортаж з табору для військовополонених росіян та контент до 210-річчя Кобзаря.

У березні Укрінформ усебічно висвітлював візит Президента України Володимира Зеленського до Туреччини. Кореспонденти агенції, зокрема, й власкор в Анкарі, створили низку новин та фотоматеріалів. 

Фото: Укрінформ

Журналісти Укрінформу усебічно висвітлювали міжнародні події. Зокрема, за участі урядових делегацій.  Українсько-польські відносини залишаються серед “гарячих” тем медіа. Про міжурядові консультації за участі українських та польських топпосадовців на чолі з Прем’єр-міністрами Денисом Шмигалем і Дональдом Туском у Варшаві наприкінці березня - в ексклюзивному репортажі на сайті Укрінформу.

Фото: Денис Шмигаль

Міжурядові переговори наблизили до розв’язання аграрної проблеми та підтвердили єдність у протидії агресору. Журналісти зазначають, що є всі підстави назвати перемовини результативними, а їхні позитивні результати яких мають стати відчутними у найближчому майбутньому.

Фото: Steffen Kugler/Bundesregierung/dpa
Фото: Steffen Kugler/Bundesregierung/dpa
Усередині березня у Берліні відбулася зустріч лідерів країн так званого Веймарського трикутника. Про атмосферу події, яку назвали “кризовою”, про що домовилися лідери у матеріалі ”Париж-Берлін-Варшава: Трикутник співробітництва та протиріч”.

Фото: Олексій Бобовніков, Управління звʼязків з громадськістю ЗС України

У березні Олександр Сирський дав Укрінформу своє перше інтерв’ю від часу призначення на посаду Головнокомандувача ЗСУ. Публікацію цитували вітчизняні та провідні зарубіжні інформагенції та ЗМІ. Інтерв’ю отримало надвисокі показники щодо охоплення та понад 400 посилань, зокрема у провідних зарубіжних інформаційних ресурсах. У матеріалі Головнокомандувач ЗСУ розповів про те, чи є у Збройних сил ресурси та можливості, щоб зупинити таке просування ворога, про імовірні зміни на полі бою та мобілізацію в Україні. 

Щодня Укрінформ у матеріалі “Битва за Україну. День №№” документує усі найважливіші події дня та фіксує перебіг російсько-української війни. 

Фото: МОУ

Про те, які чинники впливають на ситуацію на фронті - в аналітичному матеріалі генерал-лейтенанта, заступника Міністра оборони України Івана Гаврилюка. 

Традиційно значною увагою користуються теми щодо виробництва зброї та ураження російських військових об’єктів. У березні популярністю користувалися новини та відеоматеріали про ураження українськими морськими дронами “Magura V5” найновішого російського корабля - «Сергія Котова». Це чергова визначна морська перемога України. Протягом 2024 року це вже третій уражений корабель російського флоту (після ракетного крейсеру “Івановєц” та десантного корабля “Цезарь Куніков”). Кореспонденти Укрінформу постійно бувають на передовій. У ще одному репортажі про “конструкторське бюро” поблизу поля бою та як ЗСУ опановують виробництво багаторазових дронів. 

Фото: Укрінформ

Один з резонансних березневих матеріалів - з табору для військовополонених росіян, у якому побували журналісти Укрінформу. Чи здатні вони до розкаяннячитайте у спеціальному репортажі. 

До 210-річчя Тараса Шевченка Укрінформ опублікував низку інформаційних та освітніх матеріалів. Серед них - про унікальну властивість Тараса досі бути сучасним, відповідати на всі виклики своїми поезіями та як Кобзар воює разом з Україною. 

У репортажі про Шевченківську премію другого року повномасштабної війни розповідаємо про лауреатів Національної премії імені Шевченка, а також про те, що уперше імена переможців зустріли лише підтримку. 

Та про два села на Черкащині, які ділять славу “колиски” великого поета. Чим живе батьківщина Кобзаря на третій рік повномасштабної війни, як тут вчаться школярі і скільки дорослих пішли захищати рідні хати і вишневі садки.

 

Однією з тем, які цікавили наших читачів - перший «Оскар» для України, які отримали автори документального фільму “20 днів у Маріуполі”. Як оцінюють в Україні найвищу світову кінонагороду та про скандал зі скороченою версією церемонії - у статтях Укрінформу. 

Укрінформ продовжував висвітлювати тему екоциду через  війну в Україні. Про те, як впливають воєнні дії та окупація на природу йшлося на Всеукраїнській науково-практичній конференції “Природа в окупації – 10 років російської військової агресії проти довкілля”. Детальніше у статті на сайті агенції.

Фото: Укрінформ

У березні на сайті Укрінформу опубліковано низку матеріалів про те, як живуть мешканці прифронтових міст та містечок. “Тут не буває повністю тихих днів, постійно щось “гепає” та вибухає. Світло, так само як і вода, можуть зникнути в будь-який момент. Тому постійно треба мати запаси і тримати зарядженими телефони. Мешканці вже навчились розрізняти “виходи” та “прильоти”, знають по звуку, що саме летить і як далеко…” Як живуть мешканці Оріхова - міста, яке щоденно бомбардують росіяни у репортажі регіональної кореспондентки.  

У репортажі про Гуляйполе, що на Запоріжжі,  – про тих, хто залишився вдома у найважчий час. До повномасштабного вторгнення тут жило понад 13 тис людей, тепер – десь тисяча. Вже два роки вони обходяться без світла, води, газу. 

Чи є життя під щоденними обстрілами, чому не хочуть евакуйовуватися та у які ігри грають діти за 20 км від окупованих росією територій у репортажі про село Приморське

Фото: Укрінформ

Як навчаються харківські діти та з якими викликами зіткнулися педагоги – дізнавалися кореспонденти Укрінформу. На п'яти станціях Харківського метрополітену облаштували 19 класів. Навчання в метрополітені – вимушений досвід для Харкова, але, схоже, успішний. У міській раді зазначають, що упродовж шести місяців запит на офлайн у підземці лише зростає.

Фактчекери Укрінформу продовжили спростовувати фейки російської пропаганди. Серед них - про “про дівчат-підлітків у ЗСУ”, про “план Пентагону з евакуації Зеленського до Львова”. А також опубліковано низку фактчекінгового контенту про теракт у “Крокусі”. Зокрема, про фото паспортів українців, нібито причетних до теракту в РФ, у чому кривавий фокус путінського «Крокуса», як Москва спекулює на темі теракту в «Крокусі» проти України та інші.

Серед гарячих тем у звітний період - “вибори в росії”. Це - захід, до якого починали готуватися ще влітку минулого року, має багато фактажу, безліч символічних деталей і важливих узагальнень. Укрінформ опублікував низку контенту про те, як вони відбувалися, а також фактчеки. Зокрема, про те, як учасники російського молодіжного форуму з Африки стали “міжнародними експертами”. Укрінформ також зібрав думки експертів, чи буде ставлення Заходу до путіна, як до самозванця і чи зміняться дипломатичні стосунки цивілізованих країн із рф. Аналітики констатують тотальні фальсифікації епохи становлення нового тоталітаризму у росії. 

Протягом березня головна редакція Укрінформу — “Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки” продовжила працювати над оперативним інформуванням української та закордонної аудиторії про поточний стан подій в рамках російсько-української війни та створенням умов для системної протидії російській дезінформації в рамках стратегічних комунікацій. Щодня Центр інформує іноземні ЗМІ та журналістів про військову агресію рф проти Зокрема, з метою викриття методів російської дезінформації та пропаганди, інформування іноземних та вітчизняних ЗМІ та журналістів здійснюється щотижнева електронна розсилка аналітичних та візуальних матеріалів Центру у кількості 22 документи за березень. Було опубліковано 20 дайджестів, в яких здійснюється моніторинг російської пропаганди та дезінформації, сім аналітичних матеріалів, п’ять англомовних матеріалів. 

У березні 2024 року на україномовній версії сайту “Укрінформу” було опубліковано 7 680 новин, 183 публікації, 27 інтерв’ю та 87 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими показниками щодо переглядів:

Щодо цитованості у березні. ТОП-5 матеріалів по найбільшому охопленню аудиторії:

BBC Україна 

Головком Сирський дав перше інтерв'ю. Що він розповів про фронт, Залужного і мобілізацію

BBC Україна 

"Російське кіно". Як показ фільму "Тіні забутих предків" спричинив скандал у Парижі

The Daily Mail 

Kyiv's top general says Ukraine needs fewer troops than expected

The Daily Mail 

Ukrainian air carrier SkyUp builds up Europe business to survive war

The Guardian 

Ukraine war briefing: Russian forces fending off attacks by pro-Kyiv fighters

За результатами аналізу з використанням YouScan, загальна кількість посилань за лютий 2024 - 64 825 (січень -   63 223).

У березні кореспонденти Укрінформу продукували значну кількість ексклюзивного контенту - інтерв’ю, коментарі та відеопродукти. 

Серед знакових ексклюзивних інтерв’ю:

Відеоверсія інтерв’ю 

Фото: ExPro

 

Загальна відвідуваність україномовного та іншомовних версій сайту у березні:

  • користувачів - понад 5,66 млн (лютий - 5,35 млн);

  • переглядів - понад 15,7 млн (лютий - близько 14,7 млн); 

  • кількість взаємодій із сайтом - понад 39,6 млн (лютий - 38 млн). 

На Єдиній подієвій стрічці випущено 7 538 новин. Кореспонденти редакції оперативної інформації випустили 1 980 новину, економічної редакції — 494 новини, регіональної кореспондентської мережі - 1 910 новин. Закордонна редакція випустила 1 160 інформацій, 4 інтерв’ю, 43 аналітичні публікації, 38 відеоматеріалів та 489 фотографій.

Фотографи Укрінформу виконали 386 фоторепортажів. Загалом опубліковано 6 921 фотографію. 

Загальні показники щодо охоплення за березень у соціальних мережах “Укрінформу” - FacebookХTelegramInstagram та Threads - понад 39,3 млн. Це - 1,27 млн щодоби.

Кількість підписників на YouTube-канал “UkriformTV” станом на 1 квітня 2024 - 869 тисяч (приріст за місяць - близько 10,8 тисяч). Переглядів відео на YouTube-каналі за березень – 9,3 млн.  Це - 320 тисяч на добу. 

ТОП-3 відеоматеріалів Укрінформу за переглядами:

У проєкті “Станція Краматорськ” у березні брали участь “Курт”, снайпер-розвідник 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового походу, “Руна” - командирка зенітно-артилерійського взводу ЗСУ, Гамлет Авагян - молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59 ОМПБр, Дмитро Курилович - воїн-доброволець,  водій-санітар у Першій президентській бригаді НГУ імені Петра Дорошенка.

У березні агенція розпочала соціально-просвітницьку акцію "Бачиш цей шеврон - подякуй військовому". У соціальних мережах, де представлено Укрінформ, публікуються пояснювальні картинки з шевронами певного роду Збройних сил України, а також із закликом подякувати військовим.

Мета акції - підвищення обізнаності українців про роди українських військ та їхні шеврони. Ще однією важливою ціллю кампанії є висловлення вдячності українським захисникам за те, що боронять націю та державу, за їх самопожертву, а також заохотити суспільство підтримувати армію України. 

Укрінформ неодноразово долучався до акцій збору коштів для допомоги військовим, що захищають нас на передовій. Загалом, укрінформівці зібрали понад 400 тис грн. На ці кошти було закуплено 5 дронів Mavic-3 для 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів "Укрінформу" по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-