Зеленський: У Путіна немає плану на окремі території, він хоче приєднати до Росії всю Україну

Зеленський: У Путіна немає плану на окремі території, він хоче приєднати до Росії всю Україну

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що у Путіна немає плану захопити окремі території, він хоче приєднати до Росії всю Україну.

Про це він сказав в інтерв’ю для програми Cinque minuti італійського телеканалу Rai1, відповідаючи на запитання, чи задовольнився б Путін захопленими територіями, передає Укрінформ.

"Я просто не вважаю, що його (Путіна - ред.) ціль - ці території (Крим, східні області України - ред.). Те, що ми бачимо, їх дії: удари по цивільних об'єктах, залякування ракетами цивільного населення України, їх медіа, оточення Путіна, різноманітні публічні висловлювання, представники їх розвідки, військові, усі їх меседжі говорять про те, що вони завдання не виконали, і вони будуть продовжувати місію", - зазначив Зеленський.

Він зауважив, що росіяни уже виправдовують Гітлера на прикладі Польщі, що вона начебто дратувала Гітлера, і тому він напав, провівши таку паралель Росії і України. "Ці меседжі говорять про те, що його ціль не окремі території, його ціль - уся Україна.", - заявив Президент.

Крім цього, за його словами, Україні поки що, крім власних сил і союзницького партнерства, ніхто нічого не гарантує.

Читайте також: Соціологічна асоціація України закликає не висвітлювати перебіг «виборів» президента Росії на ТОТ

"Ми впевнені, що Путін не зацікавлений просто якоюсь територією: містом, селом або Кримом та Донбасом. Він зацікавлений у повному зруйнуванні України, доєднанні всіх земель незалежної України до Росії. І він такі речі робить або силою зі зброєю, або політично", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що Путін захопив Білорусь саме політичним шляхом, без жертв і без крові поки що, і там він керує силовим блоком і військами на території Білорусі.

"Це дипломатична окупація незалежної країни і втрата суверенітету Білорусі. В Україні він політично не зміг це зробити. І після того, як провалився його план політичний, він почав операцію військову. Тому плану по Криму чи Донбасу ніякого немає. Це просто риторика. У нього план - позбавити Україну незалежності", - наголосив Президент.

Читайте також: Схилитись перед ядерним шантажем Путіна — це зробити ядерну війну більш імовірною

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський переконаний, що пауза у війні, а фактично замороження конфлікту, як це пропонують деякі політики, буде великою проблемою для України і Європи, оскільки дасть можливість Путіну накопичити сили.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-